Ohjeita hoitoon tuleville

Luethan alla olevat ohjeet läpi ennen koiran hoitoon tuomista? Ohjeisiin on kirjattu yleisimmin meiltä kysyttäviä asioita sekä vuosien varrella muotoutuneita käytäntöjä. Pyrimme työssämme siihen että jokainen meillä hoidossa oleva hoitokoira hoidetaan yhtä hyvin ja siten kuin olemme hoitosopimukseen kirjanneet. Tämän vuoksi olemme koonneet nämä yhteiset ”pelisäännöt”. Anna meille siis mahdollisuus tehdä meidän työ niin hyvin kuin me vaan osataan!

Muistilista koiralle mukaan otettavista tavaroista, se helpoin malli:
– rokotustodistus
– hihna + panta
– mahdolliset koiran lääkkeet ohjeineen

Saapuminen hoitolalle
Odota auton luona, tulemme ottamaan teidät sieltä vastaan. Meillä on hoidossa myös koiria jotka eivät pidä vieraista ihmisistä ja/tai koirista, joten tämä on ennen kaikkea turvallisuusasia – älä siis lähde itseksesi tutustumaan alueeseen.

Varaathan aikaa hoitosopimuksen täyttämistä varten noin 10-15 minuuttia. Koira odottaa autossa kun teemme hoitosopimuksen. Hoitomaksu maksetaan koiraa tuotaessa, voit maksaa joko Mobile Paylla, käteisellä tai yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Mikäli olet valinnut maksutavaksi hoitovarausta tehdessäsi laskun, huolehdithan että maksu on maksettuna tuodessasi koiraa hoitoon. ÄLÄ LÄHETÄ kuittia maksusta sähköpostiimme.

Sovimme aina etukäteen kanssanne koiran tuonti ja hakuajat, noudatattehan siis sovittuja aikoja ja ilmoitatte hyvissä ajoin mahdollisista muutoksista, kiitos. Ethän siis soita aikataulumuutoksesta vasta kun olet jo myöhässä, vaan mieluummin kaksi tuntia ennen – toisin sanottuna heti kun tiedät.

Koiran rokotukset
Muista ottaa mukaan koirasi rokotuskortti – tarkista jo hoitojaksoa varatessasi koiran passista/rekisteritodistuksesta tai eläinlääkärin antamasta rokotuskortista että koirasi rokotukset ovat varmasti voimassa. Emme ota lainkaan hoitoon koiraa jonka rokotukset eivät ole ajantasalla tai jolla ei ole mukana eläinlääkärintodistusta annetuista rokotteista. Mikäli rokotustodistus on kadonnut, saat uuden todistuksen koiran rokottaneelta eläinlääkäriltä vaikkapa sähköpostiisi. Myös eläinlääkäriltä saamasi kuitti kelpaa meillä rokotustodistuksena mikäli siinä näkyvät tiedot annetuista rokotuksista. ÄLÄ LÄHETÄ sähköpostiimme liitetiedostoina rokotustietoja etukäteen, tarkistamme rokotukset aina koiraa tuotaessa hoitoon.

Edellytämme koirilta voimassa olevat kolmos- tai nelosrokotteet sekä rabiesrokotteen, eli koira on rokotettu penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, parvovirusta, (parainfluenssa-rok suosittelemme) ja rabiesta vastaan. Eli rokotuskortissa on tarroja joissa lukee esim. Nobivac DHPPi tai Nobivac DHP sekä Rabies. Tehosterokotuksesta tulee olla kulunut vähintään 14 vuorokautta ennen hoitojakson alkua.

Kennelyskärokotusta (rokotuskortissa esim. merkintä Nobivac KC tai Pi) emme vaadi, mutta suosittelemme pitämään rokotuksen voimassa. Etenkin talviaikana kennelyskäepidemioita on eripuolilla Suomea.

Lääkkeet
Pystymme antamaan koiralle hoitojakson aikana suun kautta annettavat lääkitykset. Ota mukaan myös eläinlääkärin kirjalliset ohjeet annostuksista tai lääkepakkaukset joissa on apteekissa tulostetut ohjetarrat. Mikäli olet laittanut lääkkeet valmiiksi dosettiin (suositeltavaa jos lääkkeitä on useampia) tarvitsemme lisäksi tiedot annettavista lääkkeistä. Injektioita (pistoksia) emme laita.

Ruokinta
Hoidon hintaan sisältyy koiran kuivaruoka (Happy Dog -täysravinnot). Lähtökohtaisesti suosittelemme kuitenkin aina omien ruokien mukaan ottamista. Voit myös tuoda koiran omat pakasteateriat hoitolalle tuodessasi koiraa hoitojaksolle. Laita tällöin koiran omat ruoat valmiiksi kerta-annoksiin, kuivaruoat omiin kerta-annospusseihin ja mahdolliset pakasteet omiin kerta-annoksiin.

Mikäli hoitoon tulee useampi koira tulee jokaisen koiran ruoka-annokset laittaa omiin pusseihin, sillä on käynyt niinkin että pussissa on ollut kahden koiran koko päivän ruoka-annokset ja saimme ohjeeksi antaa yhden pussin aamuin illoin molemmille koirille..

Ruoka- ja vesikuppia ei tarvitse tuoda, sillä ne sekaantuvat helposti hoitolan kuppien joukkoon.

Puruluut/-tikut
Myös puruluita/-tikkuja voi varata hoitojaksolle koiralle annettavaksi, ei kuitenkaan kypsentämättömiä oikeita luita. Laita mukaan vain sellaisia purtavia joihin koira on jo ennestäänkin tottunut. Tottumattomalle rasvainen possunkorva aamuin illoin annettuna takaa melko varman vattavekkulin. Hoitolalla on myynnissä kasvipohjaisia purutikkuja, lisää tietoa ”myytävät tuotteet”-sivulla.

Makuualusta, lelut sekä purtavat
Hoitolalla meillä on käytössä makuualustat jotka pestään pesukoneessa jokaisen käytön jälkeen. Voit toki ottaa koiralle mukaan oman pesukonepesun kestävän makuualustan tai pyyhkeen sekä omia tuttuja leluja joita koira ei saa hajotettua.

Paksut patjat ja pedit (sekä omaksi pesäksi tarkoitetut kevythäkit) ovat hoitolakäytössä hankalia käsiteltäviä siivoamisen kannalta ja ne tuppaavat myös mystisesti ”räjähtämään” hoitolassa: tiedätkö muuten miltä näyttää memoryfoam-patja kun sitä on hieman puisteltu koiran hampaiden välissä? Me tiedetään, tiedetään myös että sitä täytettä saa lapioida aika monta jätesäkillistä pois hoitolarakennuksesta ennen kuin sieltä saa lattiaa näkyville..

Talutin ja panta
Tarkista että talutin sekä panta (tai valjaat) ovat ehjät ja sellaiset joista koira ei pääse rimpuilemaan irti. Tarkista erityisesti että pannan saa laitettua riittävän kireälle koiran kaulaan jotta siitä ei mahdu vetämään päätä läpi. Emme missään tapauksessa halua koiran pääsevän karkuun hoitojakson aikana.

Terveys
Koiran tulee olla hoitoon tuotaessa terve, eli se ei osoita sairauden merkkejä tai ole toipumassa esimerkiksi kennelyskästä tai ripulista. Kennelyskän tai muun tartuntataudin jälkeen koiran tulisi olla oireeton noin kaksi viikkoa. Sairastuneita koiria emme voi hoitaa koirahoitolassa vaan koira kotiutetaan mahdollisimman nopeasti jotta mahdollisilta lisätartunnoilta vältyttäisiin. Kennelyskä voi tarttua koirasta toiseen myös oireettomalta kantajalta.

Kiima-aikaisia narttuja emme valitettavasti voi ottaa koirahoitolaan hoidettavaksi.

Hoitojakson peruuttaminen
Teethän peruutuksen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kuitenkin viimeistään kaksi (2) vuorokautta ennen hoitojakson alkua. Tätä myöhemmin tai kokonaan peruuttamatta jätetyt hoitojaksot laskutetaan täysimääräisinä.

Koiran haku koirahoitolasta aukioloaikojen ulkopuolella? Onnistuu, koiran luovutuksesta koirahoitolan aukioloaikojen ulkopuolella klo 19.01-21.00 välisenä aikana veloitamme lisämaksun 80€. Koiran noutoaika sovitaan aina etukäteen. Näistä ajoista emme enää jousta myöhäisemmäksi vaan haku siirtyy seuraavaan päivään.

Ja vielä:
Tarkistathan vielä kertaalleen koirasi rokotukset että ne ovat voimassa ja otat rokotustodistuksen mukaan tuodessasi koiraa hoitoon?


HOITOSOPIMUKSEN EHDOT (koira)           

  1. Jämsän koirahoitola vakuuttaa hoitavansa hoitosopimuksessa mainittua  eläintä siinä määritellyllä tavalla tarkemmin määritellyn ajan.  
  2. Eläimen luovuttaja (asiakas) vakuuttaa, että hänen antamansa eläintä koskevat tiedot ovat oikeat, ja että koiralla on Suomen Kennelliiton ohjeiden mukaisesti voimassaolevat rokotukset, ettei eläin sairasta mitään hänen tiedossaan olevaa tarttuvaa tautia hoitoon tuotaessa ja että hän on eläimen omistaja tai että hänellä muutoin on laillinen oikeus luovuttaa eläin hoitoon.  
  3. Molemmat osapuolet sitoutuvat noudattamaan tämän sopimuksen ehtoja. 
  4. Koiran hoitoon sisältyy;
    – oma sisätarha, ulkotarha käytössä kelien salliessa
    – ruokinta tässä sopimuksessa määritellyllä tavalla
    – ulkoilutus kolme (3) kertaa päivässä taluttimessa tai erillisessä ulkotarhassa
    – oleskelutilojen päivittäinen siivous ja riittävä hygieniataso
    – lääkitys sopimuksen mukaan asiakkaan toimittamilla lääkkeillä sekä erillisen hinnaston mukaan
  5. Vuorokausihinta veloitetaan jokaiselta alkavalta 24 tunnin jaksolta eläimen tuomisesta lähtien eläimen noutamiseen saakka. Voimassa oleva hinnasto nähtävillä www.jamsankoirahoitola.fi/hinnasto
  6. Mikäli eläin sairastuu tai loukkaantuu hoidon aikana, on hoitolalla oikeus viedä eläin eläinlääkärin hoidettavaksi. Tällaisessa tilanteessa hoitola ensisijaisesti yrittää ottaa yhteyttä asiakkaaseen. Hoitolalla on oikeus veloittaa eläinlääkärinhoidosta ja lääkityksestä aiheutuvat todelliset kulut sekä kuljetuksesta aiheutuvat kulut asiakkaalta.
  7. Omistaja vastaa eläimen sairauden hoitokuluista silloin, kun syynä ei ole hoitolan hoidon laiminlyönti. Hoitola ei vastaa lemmikkien tartunnoista. Mikäli koira sairastuu hoitojaksolla, kotiutetaan koira mahdollisimman nopeasti. Tällöin hoitomaksua ei palauteta.
  8. Maksu tapahtuu käteisellä tai kortilla eläintä tuotaessa. Laskuasiakkaalla maksu tulee olla suoritettuna eläintä tuotaessa.
  9. Mikäli eläintä ei noudeta sovittuna ajankohtana, hoitolalla on oikeus toimia kuin kysymys olisi löytöeläimestä. Tällöin eläin toimitetaan lähimpään löytöeläintaloon.
  10. Mikäli eläin sairastuu, vahingoittuu tai kuolee hoitolan tuottamuksellisen tai tahallisen toiminnan seurauksena, on asiakkaalla oikeus todellisten kustannuksien suuruiseen korvaukseen. Lähtökohtana on koiran ostohinta.
  11. Hoitola ei vastaa kustannuksista vahingoissa, jotka aiheutuvat eläimen mukana tulevista puutteellisista varusteista. Omistaja huolehtii siitä, että eläimellä on sellaiset tarvikkeet ulkoiluttamiseen, että eläin ei pääse niistä irti (esim. panta ei lähde koiran pään yli tai valjaat eivät pääse luiskahtamaan koiran kääntyessä äkkinäisesti). Hoitola ei vastaa näin irti päässeistä eläimistä.
  12. Mikäli koiran luovuttaja on antanut luvan koiran ulkoiluttamiseen vapaana aidatulla piha-alueella ja koira karkaa tai jos koira murtautuu tai kiipeää säilytystilastaan tai ulkotarhasta ja karkaa, hoitola ei vastaa koiran karkaamisesta tai katoamisesta aiheutuvista kustannuksista tai koiran arvosta jollei hoitolan katsota tuottamuksellaan tai tahallisuudellaan myötävaikuttaneen koiran karkaamiseen.
  13. Jos eläin aggressiivisella käyttäytymisellään estää sen sopimuksessa määritellyn hoidon, se voidaan pitää tarhassaan ja päästää tarpeilleen ulkotarhaan sekä ruokkia koskematta siihen.
  14. Eläin luovutetaan ainoastaan henkilölle, joka sopimuksen on allekirjoittanut tai henkilölle, jonka sopimuksen allekirjoittaja on erikseen sopimusta tehtäessä nimennyt.
  15. Asiakas vastaa eläimen sivullisille, henkilökunnalle, hoitolalle tai sen hoidossa oleville muille eläimille aiheuttamista vahingoista, mikäli vahingon ei voida voimassaolevan lainsäädännön mukaan katsoa aiheutuneen hoitolan henkilökunnan tuottamuksesta tai tahallisuudesta.
  16. Mahdolliset huomautukset hoidosta on asiakkaan tehtävä kirjallisesti viimeistään kahden vuorokauden kuluttua hoidon päättymisestä. Hoitolan tiloissa on kameravalvonta.
  17. Muissa asioissa toimitaan voimassa olevan lainsäädännön ja yleisen sopimusoikeuden periaatteiden mukaisesti.